Ne razresene misterije sveta

21 Dec, 2009

Sahara - PEŠČANI OKEAN KRIJE TAJANSTVENI SVET

Generalna — Autor sanja2106 @ 19:05
Najnovija istraživanja Sahare dovela su do fascinantnih podataka, koji bi mogli potpuno da promene dosadašnje znanje o istoriji civilizacije. Naime, egipatska kultura starija je nego što se do sada mislilo, a novi dokazi iz dana u dan izranjaju iz naslaga peska

Na sfingi i zidovima jarka oko nje 1990. godne otkriveni su brojni tragovi erozije od vode. Klimatolozi smatraju da je poslednje kišno razdoblje u dolini Nila trajalo od 10000. do 5000. godina p.n.e. Na osnovu brojnih istraživanja, procenjeno je da je kip nastao između 5000. i 7000. godine p.n.e, a možda i ranije.

Mada je geografski odavno istražena, Sahara, najveća pustinja na Zemlji, još uvek čuva mnoge tajne. U svojoj klimatskoj istoriji ona je više puta menjala izgled, od zelenog pojasa do pustinje, pa je u nekim periodima bila pogodna za život ljudi. U novije vreme, zahvaljujući trudu brojnih arheologa, ispod “mora” peska, malo-malo, izranjaju fragmenti velikog mozaika koji će korenito promeniti naše znanje o istoriji ljudske civilizacije.

Jedan od tih kamenčića koji grade novi mozaik prošlosti jeste i čuvena sfinga u Gizi, na samom obodu Sahare, u neposrednoj blizini još čuvenijih velikih egipatskih piramida. Ta džinovska figura lava sa ljudskim licem u ležećem položaju, dugačka 73, a visoka 20 metara, najveći je kip koji su ikad napravile ljudske ruke. Oko nje leži pravougaoni jarak, iskopan u kamenu, koji je otvorio novo poglavlje u odgonetanju tajni ovog širom sveta poznatog kipa…


Komentari

 1. choloroquine
  aralen where to buy
  best erectile medication
  erectile help massage
  hydroxycloquine
  hydroxychloroquine acheter
  erectile dysfunction injections
  plaquenil diarrhea
  vidalista tadalafil 60 mg
  tadalafil online
  zitromax 500
  zithromax z-pak price without insurance

  Autor Wilsonedili — 21 Jan 2021, 18:30

 2. hloroquine
  buy chloroquine
  can erectile dysfunction be cured
  erectile enhancement
  hydroxochloroquin
  hydroxychloroquine coronavirus
  compare erectile dysfunction medication
  plaquenil hydroxychloroquine
  vidalista 20 mg from india
  tadalafil daily use
  z pak strength
  buy zithromax pfizer

  Autor Wilsonedili — 21 Jan 2021, 19:46

 3. environments dev qa uat prod positive feedback blood clotting , ivermectin pills Ivermectin medication for sale positive adjectives with e. community action agency hialeah community colleges near kansas city . positive and negative punishment, social learning theory community definition us government community aid thrift shop positive quotes pinterest Finland acf4_90 , community college charlotte nc, community bible church basketball .

  Autor Dseepammale — 28 Mar 2021, 00:48

 4. beoy5
  ry1u5
  wc2z

  Autor Slonicoms — 24 Maj 2022, 20:36

 5. buy provigil 100mg pill

  Autor fijhdrpx — 27 Maj 2022, 11:03


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu